Mi, mikor, hol?

 

Közép-európai Disc Golf Bajnokság

A Közép-európai Disc Golf Bajnokság a közép-európai régió 7 országa (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ausztria, Szlovénia, Horvátország és Magyarország) legjobb disc golf sportolói számára rendezett éves seregszemléje, amelynek 2020-ban Magyarország ad otthont. Magyarországon és tágabb értelemben a régiónkban számos kisebb-nagyobb versenyt rendeznek a szervezők, azonban ez a verseny mind presztízsében, mind jelentőségében kiemelkedik közülük.

A versenyen 4 kategóriában – junior lány és fiú, nyílt női és férfi – összesen 90 játékos fogja az erejét összemérni a szeptember 26-27-i hétvégén. Hazánkat 7 sportoló fogja képviselni, értük lehet szurkolni.

Menetrend

A versenyt Szeptember 25-27 között kerül megrendezésre a Szarvasi Arborétumban.

Pénteken a versenyzők egy hivatalos edzőnapot tartanak, majd Szombaton és Vasárnap az éles versenyekkel folytatják és zárják le a küzdelmeket.

Hol lesz?

A verseny az Arborétum egyes területein fog zajlani, a park látogatóit a bejáratnál/pénztárnál tájékoztatják arról, hogy pontosan melyik helyszíneken lesz a verseny.

A verseny folyamán az Arborétum teljes területet látogatható, azonban lesznek olyan részek, ahol a verseny önkéntes segítői fogják a forgalmat irányítani, esetleg megkérve a látogatókat, hogy legyenek kedvesek odébb állni, a sétát rövid időre felfüggeszteni, vagy körültekintőbben nézelődni.